“Het verschil maken voor anderen”

_danielleovermeer.jpg
Danielle Overmeer presenteert op werkdagen een eigen radioshow op Radio Beiaard.

Wat was naast de Ros Beiaardommegang de belangrijkste gebeurtenis in Dendermonde dit jaar?
Danielle Overmeer: “De opening van de nieuwe bib! Na al de obstakels en problemen staat de bib er. Vele mensen hebben er op gewacht en nu kunnen we er eindelijk van genieten.”

Wat viel je dit jaar het meest op in Dendermonde?
Danielle Overmeer: “Wat me het meest opviel in Dendermonde zijn de grote veranderingen waaronder de nieuwe brug aan het ‘t saske. Er zijn ook vele oude gebouwen afgebroken en er worden er heel veel nieuw neergezet.”

Wat was op wereldvlak voor jou de belangrijkste gebeurtenis/trend/evolutie dit jaar?
Danielle Overmeer: “Wat ik het belangrijkste zou vinden, is dat we eindelijk een nieuwe regering krijgen. Al dat heen en weer gebabbel heeft nog niets opgeleverd. Dat dit land weer een geheel kan worden en ze daar allemaal eens overeen komen. De redding van de mijnwerkers in Chili daar pinkte ik toch een traan bij weg.”

Welk concert of welke voorstelling (lezing, tentoonstelling, voordracht, …) in Dendermonde is je dit jaar het meest bijgebleven en waarom?
Danielle Overmeer: “De nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt. Ook de buurtwerkingen dit vind ik een heel goed idee. De mensen kennen elkaar niet meer. De verdraagzaamheid is soms ver te zoeken. Daarom vind ik dit reuze. Ik vind het sociale gebeuren heel belangrijk en daar zal ik alles aan doen om mijn steentje bij te dragen.”

Wat zou je graag in 2011 in Dendermonde zien gebeuren?
Danielle Overmeer: “Auto luwe binnenstad en een 30 km zone. Ook de verkeerslus aan de nieuwe brug zou ik omdraaien. De draai bij het oprijden vanaf de Astridlaan richting Grote Markt is te scherp. Beter zou zijn vanaf de Frans Courtensstraat , over de Grote Markt richting Vlasmarkt. Het is een hele chaos bij het begin en het einde van de scholen.”

Welke zijn je goede voornemens voor 2011?
Danielle Overmeer: “Gelukkig zijn. En soms het verschil te maken voor de andere.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord