Jeugdhuis Fluks maakt doorstart in februari

flukslogo.jpg
Baasrode – De toekomst van jeugdhuis Fluks lijkt verzekerd. In september gooide de beheerraad van het jeugdhuis nochtans de handdoek in de ring. Maar wat nu pas bekendgemaakt werd, is dat sindsdien achter de schermen aan een verjonging werd gewerkt met als doel het jeugdhuis uit Baasrode een nieuw elan geven. “We kozen ervoor om nog niet meteen in de openbaarheid te treden om onze vernieuwing grondig te kunnen voorbereiden en we willen dit ook visualiseren in de toekomst”, aldus de kersverse voorzitter Gijs De Boeck.

Sam De Prins (schatbewaarder), Jasper De Coninck (secretaris) en Gijs De Boeck (voorzitter beheerraad) namen het voortouw en kondigden vandaag aan dat het jeugdhuis op 4 februari een doorstart maakt.

“Er werden een hele resem nieuwe activiteiten gepland waarbij de focus vooral ligt op optredens op vrijdag. We proberen een mix te vormen van zowel echte publiekstrekkers als een podium te bieden aan lokale opkomende bands die zich in de belangstelling willen werken. Ons doel is vooral om zo toegankelijk mogelijk te blijven door het inkomgeld en drankprijzen binnen de mogelijkheden van de jeugd te houden”, aldus Gijs De Boeck.

Op vrijdag 4 februari wordt het startschot gegeven met een receptie en optredens van The Mikes. The Lazy Dukes sluiten de avond af met een stevige fuif. De hele avond is vrij en gratis toegankelijk.

Intussen wordt ook gewerkt aan een inhoudelijke programma en hiervoor hoopt het jeugdhuis een beroep te kunnen doen op projectsubsidies. “We dienden een projectsubsidie in bij de jeugddienst van Dendermonde om onze inhoudelijke vernieuwing naar het einde van het jaar toe te kunnen visualiseren. We hebben in samenwerking met een interieurarchitecte een plan opgesteld om het interieur en de gevel te actualiseren. We hopen alvast dat de stadsadministratie onze intenties ernstig neemt en koesteren de hoop dat dit project in de loop van 2011 goedgekeurd zal worden”, laat Gijs De Boeck weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord