Abattoir Fermé op 11 februari in Belgica

Dendermonde – Het reizend theatercollectief Abattoir Fermé brengt op 11 februari het stuk “Phantasmapolis”. Het verhaal gaat over vijf mensen en de gruweldaad die hen met elkaar verbindt. Over de diepe, zwarte waaier aan innerlijke duisternis. Het lijden, het verlies, het afscheid, het ten ondergaan en al de rest dat best in een zwarte gietijzeren coffre-fort opgeborgen wordt.

“Abattoir Fermé geeft de dood – dat onbenoembare, beangstigende, bevreemdende nulpunt – een gezicht, en weet daarmee te verbluffen en te verbijsteren”, meldt De Morgen. “Een magische trip… Inspirerend, rijk, geestig. Abattoir Fermé weet te verbluffen en te verbijsteren.”

Abattoir Fermé is een internationaal reizend theatercollectief, opgericht in 1999 en met thuisbasis in Mechelen. Abattoir Fermé haalt zijn artistieke urgentie en inhoudelijke uniciteit uit een fascinatie voor ‘de wereld achter het bekende’. In iedere mens en in elke cultuur schuilen immers abjecte werelden, fundamentele angsten en verborgen fantasieën die we graag rationaliseren of vergeten, maar in essentie universeel zijn. Het gezelschap vertaalt deze interesses in een hedendaagse, hypervisuele en essentieel-eigen beeldtaal die morrelt aan de grenzen van theater, film en performance.

Meer informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord