Vier nieuwe cursussen

Sint-Gillis – Het dienstencentrum De Zonnebloem start deze maand vier nieuwe cursussen: de geschiedenis van de film, breivilten, Spaans voor gevorderden en ‘oude filmen overbrengen naar moderne beelddragers’.

Geschiedenis van de film

De film als zevende Kunst, als technisch fenomeen dat permanent in ontwikkeling is. De filmgenres, het filmtheater of bioscoop, de grote filmstudio’s, filmiconen als Charles Chaplin, Laurel en Hardy, Tarzan, de tekenfilm, de western, Hollywood, de speciale effecten, filmregisseurs die geschiedenis schreven, de Oscars…alles passeert de revue in deze boeiende reeks van 12 sessies. André Stallaert is de producer van deze cursus. De cursus start op maandag 14 februari om 14 uur. Deelnemen kost 39 euro, 6/12 sessies (of 36 euro met vrijetijdspas). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Breivilten

Handwerken is hip! Een persoonlijk gemaakte tas of trui geeft cachet aan elke outfit en onderstreept de uniciteit van de drager. Meesurfend op deze hernieuwde belangstelling voor ambachtelijk gemaakte spullen, biedt de Zonnebloem vanaf 10 februari een 4-delige reeks rond breivilten aan. Zowel wie zich wil bekwamen in het breien als in het breivilten is welkom. Ieder werkt aan zijn eigen project: een tas, een trui, kindersokken – we laten het aan de verbeelding der deelnemers over. Een doorwinterd breiviltster zal ter plaatse ondersteuning bieden waar nodig.

Wie nog inspiratie zoekt voor een uit te voeren model of wie vooraf wol wil bestellen kan op dinsdagen 1 en 8 februari van 10 tot 12 uur terecht in het dienstencentrum. De cursus start op donderdag 10 februari en heeft plaats 14-daags op donderdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Deelname (zonder materiaal): 15 euro (met vrijetijdspas: 13,5 euro). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Spaans gevorderden

Wie reeds een aardig mondje Spaans spreekt en zijn kennis nog wil uitbreiden en verfijnen is welkom op de cursus Spaans gevorderden: vanaf donderdag 3 februari, 10 opeenvolgende donderdagvoormiddagen van 9.30 tot 11.30 uur in de Zonnebloem. Isabelle De Vleeschouwer begeleidt de reeks. Deelname: 33 euro (30 euro met vrijetijdspas).

Oude filmen overbrengen op moderne beelddragers

Vele mensen hebben thuis nog oude 8- of 16 mm filmpjes liggen, letterlijk uit de oude doos. Veelal heeft dit filmmateriaal emotionele waarde, maar kunnen ze niet meer bekeken worden omdat de bijhorende projector het inmiddels niet meer doet.

De film-en videoclub Ros Beiaard organiseert een reeks van 10 sessies voor mensen die aan de slag willen gaan om dit oud filmmateriaal op dvd of pc te zetten. Uiteraard moet men daarvoor de basisvaardigheden van filmen onder de knie krijgen, naast een minimale kennis van een aantal andere zaken (monteren, digitaliseren, sonoriseren).

Fred Scholliers begeleidt. De cursus heeft plaats in het lokaal van de videoclub aan de Kerselarenbrugwegel en start op dinsdag 1 februari om 9 uur.

Meer informatie: 052 25 19 30

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord