Gemeenteraad akkoord met plan om vrachtverkeer om te leiden

Oudegem – Het vrachtverkeer naar en van het papierfabriek VPK wordt geweerd uit het centrum van Oudegem. Het stadsbestuur stelde daarvoor het plan ‘Hullenberg’ op. Het plan werd deze week door de gemeenteraad ook goedgekeurd.

“Het RUP Hullenberg is definitief van kracht. De gemeenteraad keurde het bestek voor een parallelweg aan de Hunnenbergstraat goed waardoor er geen vrachtwagens meer langs de Hunnenbergstraat moeten. De stad werkt intussen onverkort verder aan concrete oplossingen voor de omwonenden van VPK Oudegem. Zo zijn er concrete plannen voor een rondweg waardoor ook de Varenbergstraat in de toekomst zal ontlast worden van vrachtverkeer. Verder wordt er ook gewerkt aan maatregelen om de veiligheid rond de spoorweg te verhogen”, aldus schepen Bart Van Malderen.

Op donderdag 31 maart om 20 uur vindt in het Parochiaal Centrum in Oudegem een informatievergadering plaats voor de omwonenden van VPK en iedereen die graag meer informatie wenst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord