“Onze stad heeft weer z’n eigen brouwerij”Dendermonde – Onze stad heeft opnieuw een volwaardige brouwerij op zijn grondgebied en daar was burgemeester Buyse gisteren tijdens de officiële opening van Brouwerij Dilewyns, bekend van het Vicaris-bier, bijzonder blij mee. Net als gastsprekers Jef Van den Steen, auteur van verschillende boeken over onze Belgische bier, en Theo Vervloet, voorzitter van de federatie van Belgische Brouwers, benadrukte Buyse in zijn toespraak dat het geen klein bier is om een brouwerij “van dit kaliber” te openen. De familie Dilewyns realiseerde op zeer korte tijd een huzarenstuk. De passie en de gedrevenheid van Vincent en Geneviève en hun dochters Anne-Cathérine, Claire, Julie en Hélène zijn indrukwekkend.

Deze namiddag en vanavond vindt het tweede deel van het openingsweekend plaats. Het orgelpunt is het optreden van Janez Detd Circo, de band van frontman en Grembergenaar in hart en nieren Nikolas Van der Veken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord