Vemmekens doorspoelen

Sint-Gillis – Volgende weekend, op 13, 14 en 15 augustus, worden in Sint-Gillis opnieuw de vemmekens doorgespoeld. De traditionele halfoogstfeesten brengen weer een mix van folkore, amusement en muziek voor jong en oud. Het driedaagse programma wordt overgoten met een sausje van lekkere streekbieren, verse rijstpap en pannenkoeken.

Op zaterdag 13 augustus gaan de halfoogstfeesten van start met een kinderrommelmarkt en een circusinitiatie met circus Jojo. ’s Avonds neemt de FDM Band het podium in.

Zondag 14 augustus kan je kennismaken met allerlei ambachten uit de tijd van toen, en kan je het vlegelen van weleer nog eens live meemaken. ’s Avonds zijn het het Dendermonds Bierkwartet en Professor Deaf & His Swingaholics die voor muzikaal vertier zorgen.

Op maandag 15 augustus worden de feesten afgesloten door onder andere een optocht met oude tractoren, straattheater en een ballonnenclown. Sjekroedt mag naar jaarlijkse gewoonte de feesten beëindigen met een podiumoptreden.

Zoals steeds gaat de opbrengst van de feesten naar de vzw Jeugd Zonder Dak, die instaat voor de lokalen van Chiro Kreale en KSA Sint-Arnout.

Het decor voor drie dagen volksfeest zijn de terreinen van Jeugd Zonder Dak, Torrestraat 35 in Sint-Gillis. Het volledige programma vind je hier.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie