Zoek

Bezoek het Scheepvaartmuseum op Open Monumentendag

Baasrode – Zondag 11 september is het Open Monumentendag met als thema ‘Conflict en Verzoening’. Het Scheepvaartmuseum heeft naar aanleiding hiervan een programma samengesteld.

De vereniging nodigde historicus Bart De Bondt uit. Hij houdt een boeiende lezing met als onderwerp “’t Was alsof de Hel al hare verdoemden over Baesrode had uitgebraakt!, Conflict en Verzoening te Baasrode (1879-1914)”. De lezing vindt plaats om 14.30 uur en om 16.00 uur in het atelier Van Damme van het museum. Op de website van het Scheepvaartmuseum vindt u meer achtergrondinformatie over deze lezing.

Je kan de site van het Scheepvaartmuseum op zondag 11 september van 10 tot 18 uur kosteloos bezoeken. Het museum, de modelbouwschool, de ateliers Van Damme en de ateliers Van Praet-Dansaert zetten hun deuren wagenwijd open. De bouw van de palingbotter Rosalie is ondertussen goed opgeschoten. Je kan de vorderingen van het voorbije seizoen van nabij bekijken. Bezoekers kunnen volgens onze traditie genieten van gebakken vis, vergezeld van fris bier of jenever en van een lekker duo warme pannenkoeken met koffie.

(c) Foto Scheepvaartmuseum

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie