Belangrijk genealogisch werk over Sint-Gillis

Dendermonde/Sint-Gillis – De stad Dendermonde is een belangrijk document rijker: Het Genealogisch Gezinsreportorium van de Burgelijke Stand 1796-1914 van Sint-Gillis-bij-Dendermonde. Niet meteen iets om ’s avonds in bed nog een kwartiertje uit te lezen, maar van groot belang voor iedereen die interesse heeft in de gezinstoestand, de huwelijken, de beroepsbezigheid, de functie, het overlijden… van 24.719 inwoners uit Sint-Gillis in de periode 1796 – 1914.

Het werk, meer dan 1.600 pagina’s dik) is van de hand van Guido Stultjens, die daarbij mocht rekenen op de medewerking van het stadsarchief en de inzet van diverse bestuursleden van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde Dendermonde.

Deze bewerking werd uitgevoerd op basis van microfilms die het archief ter beschikking stelde en gedigitaliseerd werden door VVF – Dendermonde. Waar mogelijk en zinvol, werd aangevuld met gegevens uit de Staten van Goed en de uitgaven van wijlen Marcel Bovyn, de man naar wie de Heemkring uit Sint-Gillis is vernoemd.

Wie interesse heeft in dit werk, kan terecht bij VVF Dendermonde, in het Genealogisch Documentatiecentrum
Prinsenhof , Vlasmarkt 29 te Dendermonde (elke donderdag van de maand van 19-22 u.)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

  1. Ik heb het repertorium van de heer Stultjens afgetoetst op enkele door mij samengestelde genealogieën en kom tot de conclusie dat verschillen in data fouten van mezelf betreffen.
    De auteur heeft niet alleen een beestachtig zwaar werk op zich genomen maar is ook heel nauwkeurig tewerk gegaan.

    Chapeau!

Geef een reactie