Trapsgewijs rijdt voor 22ste maal uit

Sint-Gillis – Trapsgewijs, het tweedaagse fietsinitiatief waaraan tijdens het weekend van 24-25 september 2011 opnieuw een 500-tal jongeren van jeugdbewegingen KSJ-KSA-VKSJ, CHIRO en SCOUTS uit de regio Dendermonde deelnemen, is dit jaar aan zijn 22ste editie toe. Twee jaar geleden werd de twintigste verjaardag van het fietsweekend op een gepaste manier gevierd. Tijdens de vorige editie kreeg het Trapsgewijs-logo een nieuwe look en dit jaar werd de website grondig vernieuwd, zodat we er zeker voor nog eens 20 jaar tegenaan kunnen!

Trapsgewijs ontstond ter vervanging van het ter ziele gegane ‘Fiets-je-rot’, een soortgelijk evenement vanKSJ-KSA-VKSJ Oost-Vlaanderen. Initiatiefnemers van deze waardige vervanger waren een groepje oud-leiders van KSA Sint-Arnout uit Sint-Gillis-Dendermonde. Nu, 22 jaar later, is Trapsgewijs nog steeds een vaste waarde in de agenda van zo’n 26 jeugdbewegingen uit de regio. De organiserende bende bestaat ondertussen uit enkele oud-leid(st)ers van de deelnemende jeugdbewegingen. Het vertrek vindt ook dit jaar naar goede gewoonte plaats op de terreinen van KSA Sint-Arnout en Chiro Kreale in de Torrestraat te Sint-Gillis Dendermonde. Van daaruit gaat het via diverse tochttechnieken naar stad T,de eindbestemming op zaterdagavond, die naar aloude Trapsgewijs-gewoonte zolang mogelijk geheim moet blijven. In T kunnen de deelnemers genieten van de speciaal voor hen georganiseerde Trapsgewijsfuif, waarna zij op zondag, alweer via tochttechnieken, hun weg terug moeten vinden naar het Land van Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie