Unieke bierquiz in Schoonaarde

Schoonaarde – Je moet om lid te worden van de bierclub De Biersnorren uiteraard houden van lekker bier, maar je moet ook een snor hebben en dat maakt de club bijzonder uniek.

“Het aantal clubleden is beperkt en we zijn ook niet aangesloten bij een overkoepelende organisatie. We doen dit echt voor het plezier”, aldus secretaris Benny De Maersschalck. Elke maand organiseren De Biersnorren een proefavond. “We proeven dan een zestal bieren en geven bij elk bier wat extra achtergrondinformatie. Als we aan dit tempo blijven proeven, kunnen we gelukkig nog een hele tijd doorgaan, want er zijn ongelofelijk veel lokale bieren en er komen er nog altijd bij”, vertelt Benny.

De club heeft naast deze maandelijkse proefsessies ook een gevarieerd activiteitenaanbod. “We gaan geregeld op brouwerijbezoek en bezoeken af en toe ook een bierbeurs. We proberen met originele activiteiten zoals een kroegentocht met een partybus of een bierfietstocht het voor iedereen plezant te houden”. De Biersnorren hopen in 2014 hun tiende verjaardag te vieren met een eigen gebrouwen bier. “Naar aanleiding van 600 jaar Schoonaarde lieten we in opdracht een bier brouwen, maar dat is uiteraard niet hetzelfde als het bier zélf brouwen”, vertelt Benny. “Maar zoiets vraagt veel tijd en op dit moment is dat niet evident”.

Op vrijdag 28 oktober organiseren De Biersnorren hun eerste Bierquiz in hun stamcafé Bij Lange Pier, Moleneinde in Schoonaarde. “De quiz staat volledig in het teken van bier en is op die manier uniek in de streek”, vertelt penningmeester Joan Herssens. “In totaal kunnen twaalf quizploegjes deelnemen. Je hoeft niet noodzakelijk veel van bier te weten om te kunnen deelnemen, maar het helpt wel”.

Meer informatie: http://biersnorren.webs.com/

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie