Zoek

Getalenteerd autocoureur Jonas De Kimpe mikt op podiumplaats

Oudegem – De appel valt niet ver van de boom en dat geldt zeker voor Marc en Jonas De Kimpe. In de jaren tachtig was Marc, vader van Jonas, een begenadigde rallyrijder. Nu scoort zijn zoon Jonas op racecircuits in binnen- en buitenland.

“Ik sleutelde al als tiener aan motoren en reed met alles waar wielen onder stond. Van 1985 tot 1989 nam ik deel aan autorally’s en misschien kennen sommigen nog ‘Patjoefel Power’ van toen”, vertelt Marc De Kimpe enthousiast. “Ik ben met rijden gestopt toen Jonas werd geboren en mijn gezin en werk op de eerste plaats kwamen”.

Jonas De Kimpe nam intussen de fakkel over en net als zijn vader is hij een getalenteerd autopiloot. “Ik was elf jaar toen ik met een opgelapte auto op een weiland ging racen. De meest logische volgende stap was karten in competitieverband”, vertelt Jonas. “Het gaat bij karten over snelheid, maar nog meer over je stuurkwaliteiten als piloot. Een fout stuurmanoeuvre kan je een paar seconden kosten waardoor je in de rangschikking meteen een flink aantal plaatsen kan verliezen.” Jonas maakte via het karten zijn entree in de autosport en reed twee seizoenen na elkaar in de ‘Volkswagen Fun Cup’. Het voorbije raceseizoen, dat loop van maart tot begin november, kon Jonas ook al even proeven van het BTCS kampioenschap voor raceauto’s met een hoger vermogen.

Het seizoen ligt nu stil, maar dat betekent niet dat Jonas De Kimpe op zijn lauweren rust. “Ik doe aan fitness en train hard zodat ik in conditie blijf. Autoracen vraagt een grote fysieke inspanning en bovendien moet je ook mentaal sterk staan”, vertelt hij toe. Ook op autotechnisch vlak heeft Jonas een streepje voor op de meeste andere autopiloten. Hij kan niet alleen rekenen op de enorme technische bagage van zijn vader die met succes een autogarage runt in Ninove. Jonas behaalde aan de Karel de Grote Hogeschool een bachelor autotechnologie en kreeg ook dankzij partner FSE onder meer een unieke opleiding van Marc Duez en Jeffrey van Hooydonck, de meest bekende Belgische autocoureurs.

“Ik heb geen schrik tijdens het racen. Ik denk daar niet aan”, vertelt Jonas. “Je probeert altijd de controle te houden en het is pas achteraf dat je bepaalde zaken verwerkt. Als je schrik hebt, dan moet je gewoon niet aan racen beginnen”. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm. Jonas toont zijn helm die ervoor zorgt dat zijn hoofd op elk moment beschermt is. Hij draagt ook een brandwerend pak en bovendien is de raceauto uitgerust met een automatisch blussysteem. “Op dit niveau is autoracen best wel duur”, vertelt Marc De Kimpe. Jonas kan rekenen op de partnerships met Sunoco (smeeroliën), De Maesschalck (autolakken), Alratec (ramen en deuren), vleeshandel De Kimpe-De Smedt en Volkswagen De Kimpe, maar heeft voor volgend seizoen opnieuw een aantal sponsors en partners nodig om zijn droom te kunnen realiseren en door te stoten naar de top in België en later misschien zelfs in Europa.

Meer informatie: www.dk-racing.be

(c) Foto: Artur Eranosian

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie