Search

Niños de la Luna heeft fantastisch jaar achter de rug

Dendermonde – De Dendermondse hulporganisatie Niños de la Luna – een educatief project dat zich richt op het empowerment van kinderen en jongeren in Cusco (Peru) – behaalde het voorbije jaar schitterende resultaten. “2011 is een fantastisch jaar geweest. We zijn trots om te melden dat we dit jaar zeer goede resultaten hebben geboekt. 75 kinderen van 2 tot 5 jaar hebben de kans gekregen om een volledig jaar kleuteronderwijs te volgen. Daarnaast is gewerkt rond de preventie van chronische ondervoeding, waar de participatie van ouders een zeer belangrijke centrale rol in spelen”, aldus Joeri De Munck.

Jongeren ontwikkelen eigen talenten

Joeri De Munck: “50 jongeren die leven aan de rand van onze maatschappij opnieuw betrokken bij het project, waar 5 jongeren de kans hebben gekregen om een voortgezette studie te volgen. Daarnaast wordt deze jongeren een programma aangeboden van ontspanning, educatie en vorming om hun eigen talenten te ontwikkelen en een plaats waar ze zichzelf kunnen zijn. Zeer belangrijk is dat deze jongeren weten dat ze ergens terecht kunnen met hun vragen en problemen.”

“En als laatste hebben verschillende scholen deelgenomen aan het milieuproject van SachaHuasi, waar kinderen en jongeren vormingen krijgen rond milieu, recyclage, herbruikbaarheid van materialen en thema’s zoals ontbossing en gevaren van vuur op velden.”

Niños de la Luna gaat deze projecten in 2012 verder zetten met de hulp van heel een groot aantal vrijwilligers.

Meer informatie: www.ninosdelaluna.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie