Erfgoedcel krijgt groen licht

Dendermonde – De Vlaamse overheid trekt 294.139 euro uit voor de oprichting van een erfgoedcel in de regio ‘Land van Dendermonde’. “Tegenover dit subsidiebedrag staat een lokale bijdrage per gemeente van 0,20 euro per inwoner, goed voor ongeveer 36.000 euro. De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van drie jaar”, weet cultuurschepen Marius Meremans. “Het werkingsgebied van de erfgoedcel komt overeen met de historische omschrijving van het Land van Dendermonde: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. De erfgoedcel zal zich vestigen in onze stad omwille van de centrale ligging, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de interessante verbinding met het Zwijvekemuseum, de museumbibliotheek en tentoonstellingsruimten. Het zal echter nog even duren voor de cel werkelijk operationeel is. Verwacht wordt dat in de tweede helft van 2012 de erfgoedcel zijn deuren zal openen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie