Zoek

sp.a gaat voor klimaatneutrale stad

Sp.a Dendermonde wil dat het nieuwe stadsbestuur na de verkiezingen van 14 oktober 2012 voor een klimaatsplan met concrete acties opstelt om van Dendermonde een klimaatneutrale stad te maken tegen 2020. Luc Van Gasse, voorzitter: “We moeten niet wachten op initiatieven van hogere overheden om zelf aan de slag te gaan. Sp.a Dendermonde zal het principe van een klimaatneutrale stad als een belangrijk punt opnemen in het eigen verkiezingsprogramma.”

Als belangrijke aandachtspunten zien de Dendermondse socialisten een consequente en blijvende aandacht voor de vermindering van de eigen impact op het klimaat en een klimaatplan met concrete en realistische maatregelen. Daarbij hebben de stads- en ocmw-diensten een voorbeeldfunctie en moet Dendermonde haar bewoners, scholen, bedrijven en andere lokale diensten stimuleren om zich in te schrijven in het lokale Kyoto-plan.

Sp.a Dendermonde wil over deze ambitieuze doelstellingen en de maatregelen op korte en langere termijn een brede discussie voeren, en doet dat op hun internetforum www.14102012.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie