Gemeentelijk noodplan blijft in werking

Dendermonde – In de loop van de namiddag werd er een lek vastgesteld in 2 tanks gevuld met een sterk geurend product bij de firma De Saedeleir Philips in de Wissenstraat 12 (Hoogveld).

Omwille van de niet gekende samenstelling van het product en omdat de ernst van de situatie op het terrein niet kon ingeschat worden, besloot de burgemeester het gemeentelijk noodplan Dendermonde in werking te stellen om 15.30 uur.

De brandweerkorpsen van Dendermonde, Zele, Lokeren, Hamme en Sint-Niklaas kwamen ter plaatse om beschermende maatregelen te nemen. Vrij snel kon het lek voorlopig gedicht worden. 1 brandweerman werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar deze werd inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De omgeving van het bedrijf werd afgesloten en de bedrijven in de onmiddellijke omgeving kregen de tijdelijke opdracht ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Er vielen verder geen gewonden en niemand diende geëvacueerd te worden. Er is op geen enkel moment een gevaar geweest voor de bevolking.

De burgemeester heeft de Civiele bescherming ter plaatse geroepen om het product te identificeren en om de situatie definitief op te lossen. De brandweer blijft ter plaatse om het risico aan het bedrijf te vrijwaren.

Inmiddels blijft de Wissenstraat afgesloten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie