Search

Matthias Coppens lijsttrekker voor Groen

Matthias Coppens, een dertigjarige advocaat, zal in oktober de lijst trekken voor Groen in Dendermonde. Op de tweede plaats zal de nog jongere Inge De Bal staan. Daarmee is duidelijk dat de Dendermondse groenen inzetten op vernieuwing.

Matthias Coppens en Inge De Bal“Winnen en verliezen doe je als team”, zei Matthias Coppens op de nieuwjaarsreceptie van Groen Dendermonde. “Er is een verjonging in de werking, en we zullen samen werken om in de gemeenteraad te zitten. We moeten tonen waarom Groen belangrijk is. Wij zijn de enige onafhankelijke partij die losstaat van alle zuilen, en zijn de enigen die niet meegaan in frontvorming, die niet meegaan in klassieke tegenstellingen als links tegen rechts.”

De partij, zo benadrukte de Dendermondse lijsttrekker, zal inzetten op betaalbaar wonen, aangename dorpskernen “zonder dorpspleinen die volgebouwd worden”, aandacht voor kwetsbare groepen, optimaal benutten van de open ruimte “weliswaar steeds in balans” en aandacht voor mensen met een handicap én ouderen van dagen “die de mogelijkheid moeten hebben om thuis of op zijn minst in de eigen deelgemeente te blijven wonen”.

Federaal Kamerlid Stefaan Van Hecke, die in Dendermonde kwam bekendmaken wie lijsttrekker zou worden, stak in zijn toespraak de lokale afdeling een hart onder de riem, en schoof een doelstelling van twee of drie zetels in de gemeenteraad naar voren.

Over de plotse overstap van vorig lijsttrekker Gino Bertin wilde niemand officieel reageren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

 1. Open brief aan Matthias Coppens & Groen Dendermonde

  Politieke vaagheid nu ook bij GROEN ?
  “zonder dorpskernen die volgebouwd worden” en “ouderen die de mogelijkheid moeten hebben om thuis of op zijn minst in eigen deelgemeente te blijven wonen” Twee waarheden als een koe waar elke burger mee akkoord zal zijn. Maar in de Dendermondse context kan de vaagheid ervan niet groter zijn. Daarmee krijgt mijn sympathie voor Groen een ferme deuk.
  De eerste zin gaat vaag over heraanleg van het dorpsplein van Oudegem met daarachter kritiek op het dorpsplein van Schoonaarde. De tweede zin over het rusthuis in Baasrode. Twee maal zeggen jullie echter niet wat jullie echt willen. In Oudegem wou Volkswelzijn betaalbare bejaardenwoningen in het centrum bouwen en daarenboven de dorpskern en pleinfunctie herstellen in zijn oorspronkelijke vorm zoals Monumenten en Landschappen ook eiste. Maar neen dus…. want koning auto zou teveel parkeerplaatsen verliezen. Of hoe Groen nu op de verkeerde kar zit? Wil Groen nu ook een nieuw rusthuisje in elke deelgemeente en dus ook in Baasrode en is ze bereid om ELKE Dendermondenaar jaarlijks het exploitatieverlies van 400.000 euro daarvoor te laten betalen. Terwijl je met die centen beter maximaal thuiszorg kan organiseren voor 10 x zoveel bejaarden.
  Hebben jullie de oorspronkelijke plannen voor het dorpsplein Oudegem al eens gezien ? Hebben jullie het goedgekeurde ‘zorgstrategisch plan ouderenzorg Dendermonde’ al eens gelezen ?Wees eens eerlijk, natuurlijk niet ! Beide plannen zijn juweeltjes met een visie op langere termijn en staaltjes van wat GROEN met hand en tand zou moeten verdedigen voor Dendermonde. Ze worden nu om electorale redenen vergruisd, zelfs door de huidige meerderheid. Ik wil gerust eens komen van gedachten wisselen hoor en zal die plannen meebrengen. Als jullie echt een alternatief voor het huidige bestuur willen zijn heb dan het lef om niet met de electorale spelletjes mee te spelen. Dan zou me dan zeker verheugen.
  Vriendelijke Groeten
  Johan Baert
  OCMW-raadslid Dendermonde

Geef een reactie