Mattheuspassie (J.S. Bach) in Sint-Gillis

Sint-Gillis – Op 10 maart brengen een honderdtal uitvoerders, onder leiding van Ludwig Van Gijsegem, de Matthäus-Passion (BWV 244), een oratorium voor solisten, dubbelkoor en dubbelorkest gecomponeerd door Johann Sebastian Bach in 1727. Ze vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus naar het Evangelie volgens Mattheüs. Het is één van de bekendste werken van Bach en wordt beschouwd als één van de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek. Deze paasklassieker gaat door in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis op 10 maart om 19:30. Kaarten (20 euro in voorvekoop, 25 euro aan de kassa) via b.dewilde@lagioia.be; tickets en VIP-arrangementen (50 euro) bij noëldeman@skynet.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie