Zoek

“Meer aandacht voor spoorlijn Dendermonde-Brussel”

Dendermonde – De druk op de NMBS om de spoorlijn Dendermonde-Brussel te herwaarderen wordt opgevoerd. Schepen en volksvertegenwoordiger Leen Dierick interpelleerde de minister naar aanleiding van het incident op 12 februari waarbij 800 treinreizigers meer dan twee uur vastzaten tussen Opwijk en Asse.

Leen Dierick: “In het parlement heb ik dit incident aangegrepen om de minister met de neus op de feiten te duwen. Dit incident is immers absoluut geen alleenstaand feit. Bijna wekelijks of soms zelfs dagelijks doen er zich problemen voor op de lijn 60. Ofwel gaat het om overvolle treinen waarop de mensen rechtstaan of moeten wachten omdat zij er niet bij kunnen, ofwel gaat het om vertragingen door defecten aan het spoor of aan de trein zelf. De minister moet dringend meer aandacht hebben voor deze zeer belangrijke spoorlijn Dendermonde-Brussel. Dagelijks gebruiken duizenden mensen deze cruciale verbinding voor de regio Dendermonde, maar ook voor de regio Waasland. Wat baat het de tickets en abonnementen in prijs op te slaan, als de dienstverlening abominabel is ?”. Dierick zal verder informatie opvragen over het aantal vertragingen op deze spoorlijn en over de mogelijke compensatieregelingen. Zij vraagt zich immers af of deze voldoende bekend zijn bij de treinreizigers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie