Nacht van de Geschiedenis brengt leven in de brouwerij

Dendermonde – Op 20 maart 2012 is het de tiende editie van de Nacht van de Geschiedenis, en om dat te vieren brengt het Davidsfonds van Dendermonde letterlijk leven in de brouwerij. Tijdens een bezoek aan de nieuwe Vicaris-brouwerij op het Hoogveld krijg je uitleg over het volledige brouwproces, en de mogelijkheid om te proeven, zowel van de grondstoffen mout en hop als, uiteraard, van de afgewerkte bieren.

Als afstammeling van de brouwersfamilie de Waepenaert zit het brouwen Vincent Dilewyns immers in het bloed. Hij knoopte in 1999 opnieuw aan bij de traditie van bier brouwen en creëerde de Vicaris Tripel. Daarna volgden nog Vicaris Generaal, een donkerbruin speciaalbier voor de geoefende bierliefhebber, en Vicardin, een zomers fruitige tripel-geuze. “Aan de naam Vicaris hangt geen bijzonder verhaal vast, maar we hadden alvast een bak gereserveerd voor de bisschop”, lacht Vincent Dilewyns. Op het etiket prijkt naast het wapenschild van Grembergen ook een paard met vier amazones, een verwijzing naar de vier dochters van de familie Dilewyns en het Dendermondse Ros Beiaard.

Nu, een dozijn jaar later, brouwt Vincent Dilewyns met de hulp van zijn echtgenote en vier dochters het denderend lekker bier Vicaris in een gloednieuwe eigen brouwerij aan het Hoogveld in Dendermonde.

Inschrijven voor de tiende Nacht van de Geschiedenis via maurits.de.decker@telenet.be of telefoon 052 / 21 71 23 én betaling op rekening van Davidsfonds Dendermonde nr. 068-2218426-63 (IBAN: BE40 0682 2184 2663 BIC: GKCCBEBB). Inschrijving kan nog tot 15 maart.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie