Zoek

Dendermondse beleggingsclub is de beste van Vlaanderen

Dendermonde – De Dendermondse beleggingsclub Bull’s Eye Society werd zaterdag door de Vlaamse Federatie voor Beleggingsclubs en Beleggers beloond met de prijs voor beste rendement in 2011. Bull’s Eye Society werd in 2007 opgericht door Ken Van Weyenberg en Christoph Vermeirssen.

Om het directe beleggen in aandelen en andere financiële producten te bevorderen, richtte de Vlaamse Federatie voor Beleggingsclubs en Beleggers de VFB Trofee op. De VFB Trofee is een beurswedstrijd waarin de best presterende reële portefeuille wordt bekroond. Dit jaar kaapte Bull’s Eye Society de hoofdprijs weg.

“Onze beleggingsclub groeide in niet minder dan vijf jaar uit tot bijna 20 actieve leden”, vertellen oprichters Ken Van Weyenberg en Christoph Vermeirssen. “De VFB Trofee is een bekroning op onze actieve beleggingsfilosofie in het jaar waarin we vijf jaar bestaan.”

Het succes tijdens het afgelopen jaar, waarin de aandelenmarkten zware klappen kregen, is voor een groot deel te danken aan de beslissing om begin augustus het merendeel van onze aandelenposities te verkopen tot een cashpositie van liefst 85 %. “De stress rond de Europese periferielanden begon opnieuw toe te nemen na een nieuw reddingsplan voor het noodlijdende Griekenland. De beurzen hadden volgens ons al geanticipeerd op die redding, waardoor we beslisten om een ‘sell on the news’ strategie te implementeren”, luidt het. “Bovendien veroorzaakten zwakke economisch cijfer in de Verenigde Staten en een downgrade van de kredietrating van de VS een ware paniekverkoopgolf”.

Ondertussen is Bull’s Eye Society sinds het begin van het jaar gestart met het progressief verhogen van de aandelenblootstelling. “We gaan ervan uit dat 2012 een goed jaar wordt. De volatiliteit die de stress rond de Europese periferie veroorzaakt, geeft ons bovendien de kans om sterke bedrijven aan een soldenprijs op te pikken. Zo bouwden we heel recent een positie op in ArcelorMittal, Nyrstar en JP Morgan Chase, waardoor de cashpositie is geslonken tot 45 %.”

Bull’s Eye Society viert in juni zijn vijfde verjaardag, een kans voor geïnteresseerden om de club beter te leren kennen. De club is bereikbaar op internet via www.beleggingsclub-dendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie