“Beiaard mag geen stille dood sterven”

Dendermonde – Dendermondenaars Steven De Beul en Katleen Goossens vinden dat het filmproject ‘Beiaard’ geen stille dood mag sterven en geven hun initiatief daarom een extra duwtje.

In de aanloop naar de Ros Beiaardommegang van 2010 konden we kennismaken met het verhaal van een klein jongetje dat een eeuwigdurend vriend schap afsluit met een oud paard dat beweert het echte Ros Beiaard te zijn. De korte videotrailer die op het internet werd geplaatst, smaakt absoluut naar meer.

Het filmproject ‘Beiaard’ werd op de sporen werd gezet door Dendermondenaar en regisseur Steven De Beul. “We vonden dat de Ros Beiaardommegang in 2010 de perfecte gelegenheid was om een animatiefilm met internationale uitstraling over de legende van het Ros Beiaard te maken, maar de realisatie duurt langer dan verwacht”, vertelt Steven De Beul. “Er werd intussen al zoveel tijd en energie geïnvesteerd in het filmproject, dat we hebben besloten om een tandje bij te steken”. Filmproducent Katleen Goossens werd aangetrokken om mee haar schouders onder het project te zetten. “Als Dendermondenaar kon ik onmogelijk nee zeggen. Het project is te mooi om niet te realiseren. Het wordt nochtans geen gemakkelijke opdracht omwille van de kostprijs. Maar als iedereen – de hele stad bij manier van spreken – mee zijn schouders onder het project zet, dan wordt deze animatiefilm een heel mooie visitekaartje voor de stad en het Ros Beiaard”, vertelt Katleen Goossens enthousiast. “We willen met de film aan internationale filmfestivals deelnemen en we zijn ook op zoek naar buitenlandse coproducenten om op die manier het verhaal van het Ros Beiaard ook in het buitenland te vertellen”.

Het project kreeg al de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en dat betekent voor de filmmakers een sterke motivatie. “We zijn dringend op zoek naar bijkomende financiering en zullen de komende dagen en weken contact leggen met verschillende partijen”, aldus Katleen Goossens.

Meer informatie: www.beiaarddefilm.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

  1. Hoi,

    Veel Gentenaars hebben bijgelegd voor de nieuwe klok Mathilde. Kunnen de Dendermondenaars nu ook hun duit in het zakje doen? Veel succes!

Geef een reactie