Search

“We worden van het kastje naar de muur gestuurd”

Baasrode – “De manier waarop de stad Dendermonde en de provincie Oost-Vlaanderen de bevolking manipuleren in het project Oude Briel is ongezien. Kafka zou er bleek van worden”, laat Jan Van Steen namens de Werkgroep Briel via e-mail weten.

De werkgroep klaagt in dit dossier de werkwijze van de politici aan. “Sinds anderhalf jaar krijgt de bevolking maar met mondjesmaat toegang tot het dossier en worden alle trucks van de foor gebruikt om ons op het verkeerde spoor te zetten”, aldus Jan Van Steen. “Wat hebben de politiekers te verbergen? Waarom krijgen de bevolking geen informatie? Wie wint erbij? Het hele opzet geeft de indruk van een schijndemocratie waarbij politiekers aangeven dat ze de regels volgen en ondertussen zoveel mogelijk informatie achterhouden.”

“Wij wilden gebruik maken van het inzagerecht zoals voorzien in het decreet van 1994 en de provincie Oost-Vlaanderen beperkt zich tot het vrijgeven van 2 fardes over het masterplan uit 2008. Toegang tot de andere dossiers werd met een brede glimlach geweigerd. Waar zijn de rechten van de bevolking?”

“De stad Dendermonde steekt zich weg achter de provincie Oost-Vlaanderen met het argument dat de provincie het masterplan opgesteld heeft. De provincie steekt zich weg achter de stad omdat zij gekozen heeft voor een maximale transformatie. De burger wordt weer eens van het kastje naar de muur gestuurd. De plannen zijn gebaseerd op studies van vòòr de economische crisis. Zij werden niet aangepast aan de realiteit.”

“De politiek zou een roeping moeten zijn en politiek zou geen manier mogen zijn om de zakken te vullen of beslissingen te nemen tegen de bevolking in. Een goed geweten is ook nog iets waard. Het is tijd om een proteststem uit te brengen. Dit kan zo niet verder.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie