Zoek

“Oude rijkswachtkazerne in Dendermonde wordt nieuw Justitiehuis”

Dendermonde – De huisvestingsproblemen van het Justitiehis in de Zwarte Zustersstraat lijken van de baan. De huidige gebouwen zijn te klein en onaangepast voor het doel. Als tussentijdse oplossing werden enkele voormalige rijkswachterswoningen aan de Leopold II laan in gebruik genomen.

Leen Dierick: “Intussen heeft zich een interessante opportuniteit voorgedaan. De voormalige rijkswachtkazerne aan de Leopold II laan is vrijgekomen, na de verhuis van de politiediensten naar een nieuwbouw op de Kroonveldlaan. De oude rijkswachtkazerne bleek een ruime en geschikte locatie om het volledige justitiehuis comfortabel in onder te brengen.”

Op voorstel van Servais Verherstraeten (CD&V), Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, heeft de Ministerraad vanochtend beslist om het gebouw grondig te renoveren en aan te passen aan de nieuwe opdracht.

In augustus wordt de openbare aanbesteding gepubliceerd en in oktober toegewezen. De werken zullen vermoedelijk eind 2012 of begin 2013 een aanvang nemen.

Leen Dierick: “De jarenlange huisvestingsproblemen voor het Justitiehuis zullen dan eindelijk opgelost zijn. Ik dank staatssecretaris Servais Verherstraeten voor het gevolg dat hij aan mijn herhaalde verzoeken heeft gegeven en voor de investering van maar liefst 3,3 miljoen euro die de Regie in Dendermonde doet”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie