Zoek

Nieuwe asfaltweg de eerste stap in verdere ontsluiting VPK Oudegem

Oudegem – “We hebben Oudegem kermis uitgekozen om de parallelweg met de Hunnenbergstraat feestelijk te openen”, stak schepen Leen Dierick zaterdagnamiddag van wal.

Een dertigtal buurtbewoners waren verzameld aan de nieuwe asfaltweg die ervoor moet zorgen dat de bewoners van de Hunnenbergstraat minder hinder gaan ondervinden van vrachtwagens die naar en van VPK Oudegem rijden.

“We kennen de problemen allemaal: het vele vrachtverkeer van VPK moet door de woonstraten en dit zorgt voor onveilige toestanden, maar ook voor veel hinder voor de omwonenden”, aldus Leen Dierick. “Daarom besloot het stadsbestuur in te grijpen en werkten we jaren aan de herinrichting van de bedrijfsomgeving rond VPK. Dit is een zeer moeilijk dossier, waar we al jaren mee bezig zijn”.

De parallelweg met de Hunnenbergstraat werd aangelegd op de weide tussen VPK Oudegem en de Varenbergstraat. De aanleg is volgens schepen Bart Van Malderen een belangrijke eerste stap in de verder ontsluiting van het bedrijf en het opnieuw leefbaar maken van de omgeving. Het dossier waarvan de startnota in 2007 werd voorgesteld, wordt met de opening van de parallelweg echt tastbaar.

In een volgende fase worden werken uitgevoerd aan de spoorwegovergang op de Oudegemsebaan. Om die mogelijk te maken, wordt de personeelsparking verplaatst en zullen medewerkers op het terrein naast de parallelweg kunnen parkeren. De aanleg van de nieuwe parking gebeurt door VPK Oudegem.

“Eén van de grootste investeringprogramma’s van de stad”

“De herinrichting van de bedrijfsomgeving wordt één van de grootste investeringsprogramma’s van de stad. Voor de volledigheid geef ik graag het prijskaartje mee: de werken voor de ontsluitingsweg werden aan deze aannemer gegund voor een bedrag van 240.000 euro. De hele heraanleg kost 3.500.000 euro. Maar die uitgave is ook terecht, eindelijk zullen De Oude Baan, de Varenbergstraat en de Hunnenbergstraat gevrijwaard worden van zwaar verkeer. En dat werd hoog tijd!”, aldus schepen Dierick.

“Ik zou graag vandaag al kunnen aankondigen wanneer de volgende fase start en vooral wanneer de werken uitgevoerd zullen zijn, helaas uit ervaring durf ik daar geen uitspraken meer over doen. De bewoners kunnen er in elk geval op rekenen, dat we alles zullen doen wat we kunnen om dit dossier te bespoedigen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie