Stadspersoneel krijgt elektrische scooter ter beschikking

Dendermonde – De stad stelt morgen de eerste laadpalen voor elektrische voertuigen aan de Vlasmarkt in werking. Zes elektrische fietsen en/of scooters kunnen tezelfdertijd laden aan de ingang van de Vismijn. Voor elektrische wagens werden twee parkeerplaatsen gereserveerd ter hoogte van huisnummer 47. Het stadsbestuur gaat ook zelf het goede voorbeeld geven en voorziet voor dienstverplaatsingen van zijn personeel een elektrische scooter!

De laadpalen zijn een initiatief van de Vlaamse overheid. In totaal worden over heel Vlaanderen 70 gelijkaardige oplaadeilanden uitgebouwd. Op die manier kan de doelstelling om binnen een straal van 20 kilometer of binnen 20 minuten een oplaadpunt te hebben worden gerealiseerd.

De initiatiefnemers willen elektrische mobiliteit stimuleren en inspelen op de Europese 20-20-20-richtlijn: 20 % minder broeikasgassen, 20 % minder energie en 20 % duurzame energie tegen 2020. Tegelijk wil met ook de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse overheid om tot een reductie van de CO2-uitstoot te komen realiseren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord