Search

Lokaal sp.a-programma in luistervorm voor blinden en slechtzienden

In samenwerking met de vzw Transkript wordt het sp.a-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in luistervorm ter beschikking gesteld voor blinden en slechtzienden. De sp.a zijn de eerste partij in Dendermonde die een dergelijk initiatief neemt. Iedereen die dat wil, kan de verschillende audiobestanden beluisteren via deze link, of een CD-ROM aanvragen. De geluidsfragmenten op de cd’s staan in het specifieke DAISY-formaat.

Wim Boerewaart, zelf bijna blind en op de 31ste plaats van de sp.a-lijst: “Mensen met een handicap hebben evenveel recht om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Als bijna blinde wil ik ook graag weten wat de programmapunten zijn van de verschillende partijen. Doordat het sp.a-programma nu in luistervorm beschikbaar is, toont mijn partij dat ze het meent wanneer ze het over toegankelijkheid van informatie en personen met een handicap heeft.”

Tom Bogman, secretaris sp.a Dendermonde: “De nieuwe, digitale media bieden ongeziene kansen om informatie eenvoudig en ruim te verspreiden voor iedereen. En hoewel de stadswebsite een grote bron van informatie is, pleiten wij al van bij de lancering van de huidige website in 2006 dat de stad het ‘blindsurfer’-label voor haar website zou behalen. Tot op vandaag voldoet de website van de stad niet aan de toegankelijkheidsvereisten voor blinden en slechtzienden. Voor ons is dat een gemiste kans.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie