Zoek

’t Botterken naar achtste bekerfinales

Baasrode – Het herenteam van krachtbalclub ’t Botterken Baasrode kreeg afgelopen weekend het West-Vlaamse D&W Koekelare over de vloer. Baasrode en Koekelare acteren beide in derde nationale dus werd er een mooie en spannende wedstrijd verwacht.

Baasrode was weliswaar licht favoriet en wou tevens de nare bekercampagne van vorig jaar, waar het reeds in de eerste ronde bij het Limburgse Bree uitgeschakeld werd, doorspoelen.

Beide teams konden dit weekend niet over hun voltallig eerste viertal beschikken al stond er bij Baasrode toch wel heel wat talent op het wedstrijdblad. Gerry Van Nieuwenhove, Kevin Grieve, Kevin Seghers, Ewoud Augustus, Timo Florkin en Reindert Van Reusel vormden het team dit weekend. Ook bij de ruime kern van Koekelare tekende 3 van de 4 basisspelers present wat toch aangaf dat beide teams wel hogere doelstellingen nastreven in deze bekercompetitie.

Een voorzichtige start aan beide kanten met rustige en risicoloze aanvallen waren kenmerkend voor de aanvangsminuten. Zowel Baasrode als Koekelare sprokkelden om de beurt wat punten zodat we na een kwart wedstrijd een evenwichtige 4-4-score op het bord konden aflezen. Baasrode schakelde heel even een versnelling hoger toen men wisselde van werpers. Koekelare kwam even in de verdrukking en Baasrode sloeg meteen een 8-4-kloof. Een West-Vlaamse time-out stelde weer orde op zaken in het spelbeeld zodat de wedstrijd rustig voortkabbelde richting rust.

Na de pauze bleven beide teams om beurten regelmatig scoren zodat er weinig verandering kwam in de puntenkloof. Na 10 minuten speltijd in de tweede helft kende Baasrode echter een dipje. De thuisploeg behield tot dan eerder makkelijk de voorsprong en kende plots wat concentratieverlies. Koekelare rook de kans om naderbij te sluipen en oefende plots heel wat meer druk uit op de defensie van ‘t Botterken, maar Baasrode hield stand in eigen doelgebied. Dichter dan 15-12 kwam Koekelare echter niet. Baasrode, dat toch wel wat aangedaan was van de bezoekende druk, schoot plots wakker en maakte de klus in de daaropvolgende minuten helemaal af. Eerst scoorde men een rugworp en de daaropvolgende aanval van Koekelare werd reeds bij de eerste worp onderschept. Baasrode strafte het WestVlaamse foutje af en zette de stand plots op 18-12.

Bij Koekelare verdween de hoop later helemaal toen men bij Baasrode plots een versnelling hoger begon te spelen. Ook verdedigend raakten de bezoekers er helemaal niet meer door. ’t Botterken pakte nog uit met een ijzersterke laatste vijf minuten waardoor er nog vlot gewonnen werd met 23-12. Baasrode speelde zeker geen grootse partij maar plaatste zich alvast makkelijk voor de volgende ronde van de beker.