Search

Stadspersoneel pendelt voor een beter milieu

Dendermonde – Op aangeven van de Bond Beter Leefmilieu lieten 27 werknemers van de stad tussen 26 maart en 21 juni hun auto thuis en begaven zich te voet, met de fiets, trein of bus naar het kantoor. Ze spaarden hierdoor maar liefst 4,6 ton CO2 uit.

“Doorheen de jaren hebben we verschillende aspecten van duurzaam pendelen belicht: je spaart veel geld uit door de auto niet te gebruiken; het is goed voor de gezondheid en het is leuk en gezellig,” aldus Benedicte Swennen van Bond Beter Leefmilieu. “Onze campagne ‘ik kyoto’ heeft doorheen de jaren wel wat verstokte automobilisten overtuigd om af en toe de auto aan de kant te laten staan. ‘Ik kyoto’ is gestart in de tijd dat het ‘in’ was om een bedrijfswagen te hebben en om met de auto naar het werk te gaan. Als je bekijkt waar we nu staan, met de bedrijfswagen die meer en meer onder vuur komt te liggen, dan is er toch sprake van een serieuze gedragsverandering.”

Op 10 oktober krijgen de deelnemers aan deze actie een leuke prijs voor hun inspanning.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie