Zoek

“Verlaging opcentiemen onroerende voorheffing”

Hilde Dierickx, Sint-Gillis, 57 jaar, tandarts en gemeenteraadslid

Dendermonde – Voor Open VLD trekt Hilde Dierickx de lijst. Op donderdag 11 oktober neemt ze deel aan Het Groot Dendermonds Kopstukkendebat in cultuurcentrum Belgica.

Wat doe je in je vrije tijd? sport, vooral lopen en fietsen, lezen

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? 7

Waarom wil je burgemeester worden? Om het liberale programma zo veel mogelijk te realiseren: belastingverlaging, compensatie verwijderde parkeerplaatsen, één centraal ondersteuningspunt voor ondernemers, energiezuinige stadsgebouwen, SMS-dienst naar burgers, flexibele kinderopvang, gebruiksvriendelijke klachtenbehandeling met terugkoppeling, enzovoort.

Waar wil je extra in investeren? Verlaging aanslagvoet op de aanvullende personenbelasting en verlaging opcentiemen onroerende voorheffing. Beide liggen in Dendermonde hoger dan het Vlaams gemiddelde. De onroerende voorheffing werd in 2008 verhoogd van 1300 naar 1400. Elk bedrijf en elke inwoner voelt die verhoging; ook niet-eigenaars, want verhuurders rekenen dit door aan huurders.

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? Bezuinigen op recepties. Die uitgaven zijn veel te hoog en meestal overbodig. Er mag getoast en gevierd worden; maar niet elke gelegenheid moet aangewend worden om op de kap van de Dendermondse belastingbetaler het glas te heffen. Een samenkomst kan evengoed eindigen met een drank in een naburige café.

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? “Ik heb ondervonden dat een politieker nog veel kan doen om de levenskwaliteit van haar inwoners te verbeteren.” Voor de éne veiliger fietspaden, voor de andere verhoogde mantelzorgpremie, of flexibele kinderopvang, of je steeds veilig voelen in je woon- en werkomgeving.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie