Woonzorgcentra en Sint-Blasius gaan efficiënter samenwerken

Dendermonde – Het nieuws bleef door de verkiezingsdrukte vorige week onder de radar, maar op donderdag 11 oktober tekenden 23 woonzorgcentra uit de ruime regio rond Dendermonde en het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius een samenwerkingsakkoord.

“Het akkoord heeft tot doel de continuïteit van de zorg te optimaliseren voor bewoners van woonzorgcentra. Het regelt en verfijnt de wederzijdse dienstverlening en informatieoverdracht tussen ziekenhuis en woonzorgcentra bij opname in het ziekenhuis en bij ontslag”, aldus woordvoerder Dominique Potteau. “Voor woonzorgcentra bestaat al lang de verplichting om een individuele overeenkomst af te sluiten met het ziekenhuis. Het huidige convenant – dat op 11 oktober werd getekend – is de operationalisering van het artikel in deze overeenkomst dat verwijst naar het maken van de voornoemde concrete afspraken over opname en ontslag.”

Hugo Casteleyn, gedelegeerd bestuurder: “De krantenkoppen sloegen alarm over de kosten van de vergrijzing. Dit kan geen reden zijn om de zorg te minimaliseren. Wel om de inspanningen van de verschillende actoren beter op mekaar af te stemmen. Het convenant dat wij met 23 woon- en zorgcentra uit de regio afsluiten zal daartoe bijdragen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord