Infrabel wil vier spoorwegovergangen afsluiten

Dendermonde – Infrabel, beheerder van het spoornetwerk in ons land, wil een groot aantal spoorwegovergangen afschaffen om zo het aantal ongevallen aan overwegen met een kwart te verminderen. Op het lijstje van Infrabel staan ook de overgangen in de Winningstraat (Sint-Gillis), Bosstraat (Oudegem), Eegene (Schoonaarde), Bohemenhoek (Schoonaarde) en Vlietbergstraat (Sint-Gillis). Het stadsbestuur verzet zich tegen deze plannen.

“De stad (is) helemaal niet te vinden voor de afschaffing van de overweg op spoorlijn 53 in de Winningstraat. Als dat gebeurt zou de verkeersdrukte in de Torrestraat, de Buisstraat, de Spoorwegstraat en de Lange Dijkstraat en het Hoeksken te sterk toenemen. Dat zou deze straten een pak minder leefbaar maken. En bovendien zou die toestand nog verslechteren als de geplande uitbreiding van de woonwijk Elsbos over enkele jaren gerealiseerd is. De afschaffing van deze overweg kunnen we dus ook niet toelaten en dat hebben we Infrabel ook laten weten. We hopen dat de NMBS hier rekening mee houdt”, blogt schepen Leen Dierick.

De spoorovergang in de Vlietbergstraat afsluiten is voor het bestuur geen probleem op voorwaarde dat er een fietsers- en voetgangerstunnel komt. “Zo’n ondertunneling is duur, dat weten we, maar we vinden het een noodzaak”, aldus Leen Dierick.

Over het afschaffen van de spoorovergang aan de Bohemenhoek in Schoonaarde bestaat wel al een akkoord tussen Infrabel en het stadsbestuur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

  1. Ik woon sinds 1975 in de spoorwegstraat en heb het verkeer er met rasse schreden zien toenemen. het is er momenteel bijna niet meer leefbaar van de toename vrachtwagens enz. die langs daar naar het hoogveld rijden. Rest dus de vraag wat er gaan gebeuren als de overweg winningstraat effectief zou worden afgesloten. Binnenkort moeten er voor elke deur lichten worden geplaatst zodat de bewoners VEILIG tot aan hun eigen woonst geraken.
    Patricia De Landtsheer

Geef een reactie