Rotary biedt kansarmen kerstmaaltijd aan

Dendermonde – Rotary bestaat vooral uit zakenlieden en mensen met vrije beroepen, die ethiek hoog in het vaandel dragen. De leden van Rotary houden dit jaar voor de vijfde maal een kerstmaaltijd voor de minderbeelden in onze stad. Ze kunnen hiervoor rekenen op de steun van sociale instanties van de stad Dendermonde. Rotary Dendermonde wil met dit evenement de minderbedeelden een hart onder de riem steken.

“De kerstperiode is voor kansarmen vaak een heel erg donkere en moeilijke periode. Daarom hebben wij besloten om voor hen jaarlijks een kerstmaaltijd te voorzien en hen even al hun zorgen te doen vergeten”, aldus Pieter Baten, huidige voorzitter van de Rotaryclub. “Op die dag steken alle leden een handje toe en zijn we blij dat wij dit kunnen delen met deze mensen omdat ze vaak vreemden zijn in hun eigen stad.”

De kerstmaaltijd wordt aangeboden aan een heel lage prijs en bevat een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Jaarlijks komen er meer en meer mensen bij. Vorig jaar waren er ongeveer 220 mensen die genoten van een heerlijke kerstmaaltijd. “De maximumcapaciteit is nog steeds niet bereikt, ik denk dat we in totaal rond de 250 mensen kunnen ontvangen. We zijn heel tevreden zoals het nu loopt en we zullen deze jaarlijkse traditie zeker verder zetten in de toekomst.” De kerstmaaltijd wordt aangeboden in het restaurant van het Heilige Maagdcollege op 15 december vanaf 12 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie