Zoek

Scouts willen volgend jaar verbouwen

Dendermonde – De Dendermondse scouts heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd om zijn gebouwen te moderniseren. Er wacht echter nog één gebouw op een nieuw kleedje. Hiervoor zijn de scouts echter op zoek naar sponsors en daarom stelden ze hun plannen voor aan ouders en sympathisanten.

De lokalen van de verschillende groepen zijn afgewerkt, maar de gemeenschappelijke ruimtes hebben dringend nood aan vernieuwing. Het belangrijkste is dat het sanitair in één lokaal komt te staan en dat ze onder andere hun tenten mooi kunnen stapelen zodat ze niet te snel verslijten. Natuurlijk kost het vernieuwen van een gebouw altijd geld. Het totale kostenplaatje wordt gerekend op zo’n 320.000 euro. De scouts zelf voorziet 70.000 euro die ze halen uit de verkoop van appelsienen, het opkuisen van het kerkhof enzovoort. Ze krijgen verder ook subsidies van de stad maar die zijn niet voldoende. De scouts bedacht daarom een systeem om sponsors te zoeken, maar deze sponsors ook terug te betalen in de loop der jaren. Iedere sponsor krijgt een nummer. De scoutsgroep trekt dan elk jaar tien nummers en die mensen krijgen hun geld terugbetaald. Sponsoren kan telkens in schijven van 150 euro.

De scouts hoopt hun bouwplannen te kunnen uitvoeren in de zomer van 2013. “We hopen dat het gebouw dan tegen het einde van het jaar klaar is,” aldus Vincent Glas, hoofdleider van de scouts.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie