Search

Toast Literair op 20 januari

Dendermonde – Zondag 20 januari om 10.30 uur presenteert het Davidsfonds Dendermonde in de cafetaria van het Heilige Maagdcollege (Noordlaan, Dendermonde) een volgende editie van ‘Toast Literair, lievelingsboeken en bubbels’. Twee boekenliefhebbers Veerle Uyttersprot en Peter Jacobs vertellen over hun lievelingsboeken en toasten op 2013!

Veerle Uyttersprot

Veerle Uyttersprot studeerde Germaanse filologie aan de UFSAL Brussel en aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze specialiseerde zich daarna in de Middelnederlandse letterkunde. Haar doctoraatsonderzoek handelde over ironie in de “Roman van Walewein” en in de Europese middeleeuwse Arturliteratuur. Ze publiceerde over o.a. de Perceval-traditie, over Floris, Gloriant en Walewein en over den vos Reynaerde.

Bij Davidsfonds Uitgeverij verscheen van Jef Janssens en Veerle Uyttersprot het rijk geïllustreerde boek “Superhelden op perkament. Middeleeuwse ridderromans in Europa”. Zij is verbonden aan de UGent, Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, Afdeling Nederlandse literatuur.

Veerle Uyttersprot is tevens de zeer gewaardeerde moderator van de Femma en Davidsfonds leesclub in Dendermonde.

Peter Jacobs

Peter Jacobs, in Dendermonde geboren, is literatuurkenner en redacteur bij De Standaard der Letteren. Hij schrijft bijdragen over binnen- en buitenlandse actualiteiten. Hij is coauteur van reisgidsen (o.m. “Logeren bij Belgen in Frankrijk”) en reisverhalen (o.m. “Grenzeloos” en “Langzaam door Frankrijk”). In 2007 heeft hij de Médaille d’Or du Tourisme gekregen van de Franse overheid voor zijn werk in de reisbijlage “De Wijde Wereld”. Dit is een onderscheiding die uitzonderlijk buiten Frankrijk wordt uitgereikt.

In zijn recente boek “Een tijdreis door België” gaan wij mee op tijdreis door België van 1814 tot 1975 aan de hand van wat 21 buitenlandse reizigers, beroemde en vergeten schrijvers, te vertellen hebben. Een origineel boek dat doet glimlachen van herkenning of van bevreemdend exotisme.

De toegangsprijs bedraagt 6 euro.
Meer info: 052-21 71 23
Bron: Davidsfonds

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie