Baasrode kiest vanavond een prins of prinses

Baasrode – Zaterdag 19 januari, vanavond, vindt in zaal De Vliet de jaarlijkse prinsenverkiezing plaats. Dat er dit jaar 2 kandidaten voor de titel zijn, maakt het extra spannend. Katrien Verdict en Richard Loverie voerden de voorbije maanden uitgebreid campagne en kijken nu vol spanning uit naar de verkiezing.

Katrien Verdickt

Richard Loverie

Kandidate Katrien Verdickt is niet aangesloten bij een carnavalvereniging, maar dat betekent niet ze daarom minder voor het carnaval leeft. “Het is tegelijk een nadeel en een voordeel”, zegt ze. “Aan de ene kant heb ik zelf een campagneteam moeten samenstellen, maar anderzijds kan ik misschien rekenen op de stemmen van mensen uit verschillende verenigingen”. Ze heeft er alleszins veel zin in. “Ik zal een waardige prinses zijn voor Bostroë en zal zeker en vast mijn best doen om dat aan de bevolking te bewijzen. Mijn hart zit voor carnaval op de juiste plaats. Het mooiste sieraad van een prinses is een stralende glimlach en die zal bij mij niet gauw mankeren”, aldus Katrien.

De tweede kandidaat voor de titel van prinscarnaval in Baasrode is Richard Loverie. Hij heeft zijn strepen in het Baasroodse carnavalleven meer dan verdiend. Richard was onder meer al lid van DKV De Boemelvrienden en BKV Schele. Sinds 2006 is hij aangesloten bij BKV De Omerkes. Hij ontving ook de trofee ‘Carnavalist van ’t Jaar’ in 2009. “Als prins zou ik vechten voor een onderkomen voor al onze carnavalgroepen. De Moerstraat moet zo vlug mogelijk onze thuis worden. Onze kinderen zouden eindelijk hun eigen stoetje mogen krijgen met zelfgemaakte dingetjes. Ik zou de samenwerking met onze buurgemeenten proberen te versterken en vooruitdenken, voor de toekomst van Bostroë Carnaval, liefst samen met de horeca.”

Het carnavalweekend vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 februari met als hoogtepunt de 51ste cavalcade op zondagnamiddag. De stoet wordt ontbonden op het dorpsplein waar van op de tribune de traditionele Palingworp plaatsvindt. Op dinsdag 12 februari wordt carnaval afgesloten met de popverbranding op de parking aan zaal De Vliet.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord