Huisvestingsmaatschappij wacht op goedkeuring renovatieplannen ‘t Keur

Dendermonde – Op de nieuwsjaarsreceptie van de sociale huisvestingsmaatschappij Dendermondse Volkswoningen blikte voorzitter Marcel Segers terug op “niet minder dan drie eerstesteenleggingen” vorig jaar. In Waasmunster, Grembergen en Wieze werden bouwprojecten opgestart.

“In totaal werd vorig jaar dus de nieuwbouw van maar liefst 75 woningen effectief gestart, samen goed voor een investering van 7,3 miljoen euro uitsluitend in de stenen. In de loop van 2012 werden ook heel wat werken uitgevoerd die de leefomgeving voor onze huurders aangenamer moeten maken. Zowel in Dendermonde als in Waasmunster als in Lebbeke werden schilderwerken uitgevoerd in de gemeenschappelijke delen van de appartementsgebouwen. De ondergrondse parking in de Sint Jorisgilde werd opgekuist en geschilderd en in de appartementen van de Vlotgraslaan werden de elektrische installaties aangepast”, aldus voorzitter Segers.

2013 wordt een goedgevuld jaar

Marcel Segers: “Voor 2013 hebben wij twee grote projecten op het uitvoeringsprogramma staan: de bouw van appartementen in de Florent De Molstraat in Lebbeke en de renovatie van de 10de en 11de blok op het Keur in Dendermonde.”

Dendermondse Volkswoningen zal tevens in de Florent De Molstraat 16 appartementen bouwen: 11 appartementen met 1 slaapkamer en 5 appartementen met 2 slaapkamers, verdeeld over 2 blokken. De maatschappij raamt de kosten op 1.365.000 euro. Samen met de bouw van de appartementen wordt ook de straat heraangelegd.

Renovatiewerken op het Keur

“Hét grote project in 2013 is zeker de renovatie van de 10de en 11de blok op het Keur. 45 woningen met 3 slaapkamers worden gerenoveerd en 25 met 3 slaapkamers worden vervangen door 5 woonblokken met 1 of 2 slaapkamer appartementen, wat 46 woonunits zal opleveren. Van 70 woongelegenheden gaan wij dus naar 91 woongelegenheden.
De kostprijs voor dit project is geraamd op 8.150.000 euro”, vertelde Segers tijdens de nieuwjaarsreceptie.

“Onze plannen voor de grootscheepse renovatiewerken zijn klaar, ons draaiboek is klaar. Alles hangt nu dus af van de goedkeuring door de bevoegde minister en begin april zullen wij met zekerheid weten of de geplande werken kunnen doorgaan. In dat geval zal Dendermondse Volkswoningen het komende jaar 107 nieuwe of vernieuwde woningen beginnen bouwen, goed voor bijna 10 miljoen euro subsidies.”

“Het is niet omdat wij voor 2013 twee projecten op planning staan hebben dat wij voor de rest van het jaar op onze lauweren gaan rusten. Integendeel, er wordt keihard verder gewerkt aan al onze andere projecten.”
Visitatiecommissie op bezoek

“Wij hebben ook de veelbesproken Visitatiecommissie van de Vlaamse overheid op bezoek gehad. Deze tweedaagse is in een positieve sfeer verlopen, met een ernstige en open uitwisseling van sterke en zwakke punten. De resultaten krijgen we pas in maart, maar de mondelinge commentaren van de visitatoren waren alvast erg gunstig”, licht Marcel Segers toe.

Meer informatie: www.dendermondsevolkswoningen.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

 1. Veel blabla beloven en zeveren , de huizen staan al 2 tot 3 jaar leeg de stank van de wc waar nota bene nergens nog water in de sifon komt bij warm weer tot door de muren.
  Ieder leegstaand huis is een open riool , van de voortuintjes en de achtertuinen nog gezwegen , een maal per jaar wat grove opkuis en de vuiligheid blijft gewoon liggen.
  Als ge met klachten naar het bureel gaat krijgt ge als antwoord wij gaan er iets aan doen maar men vraagt niet eens naar je adres om te weten waar de klacht zich situeert (wat wil zeggen loop naar de kl….)
  De ganse wijk door kunt ge uw benen breken door de erbarmelijke toestand van de voetpaden , die nog overal versiert worden met onkruid waarvan het zaad dan weer weelderig groeit in de tuinen van de bewoonde panden .
  Recent op de koop toe nog een mesthoop van de nieuw aangelegde volkstuintjes achter mijn deur gekregen , waar natuurlijk al gesluikstort wordt.
  Dendermondse volkswoningen , Dendermonds gemeentebestuur een pot nat voor geen rede vatbaar nog de groeten van de FAVELAS van het keur

Geef een antwoord