“Stad moet meedenken aan nieuwe M’Eire Morough”

5

Dendermonde – N-VA Dendermonde laat weten het jammer te vinden dat het folkfestival M’Eire Morough stopt.

“De afgelopen jaren was er vanuit de stad een convenant met het festival M’Eire Morough. Het festival kon rekenen op een jaarlijkse steun van € 5.000 en de afgelopen edities waren een succes. Het familiaal karakter in een groene omgeving was de sleutel tot deze succesformule”, zeggen Klaartje Van Havermaet, Marius Meremans en Walter Deygers in een mededeling.

“N-VA roept de stad op om samen met de organisatoren te komen tot een nieuw of hernieuwd initiatief. Mogelijkheden tot een intensere samenwerking met CC Belgica of de Dienst Toerisme kunnen daarbij soelaas brengen. De link die het festival steeds legde naar gezinnen was een meerwaarde die zeker moet behouden blijven.”

“De problematische situatie van M’eire Morough illustreert nogmaals dat openluchtevenementen in geval van regenweer altijd geconfronteerd worden met publieksverlies en bijgevolg ook financiële risico’s. N-VA heeft in haar verkiezingsprogramma gepleit om de restanten van de forten te herwaarderen en hier de mogelijkheden te creëren om culturele evenementen in te organiseren. De vrijgekomen tubes in Bastion V kunnen hiervoor in aanmerking komen.”

5 REACTIES

 1. Ik dacht dat de NVA tegen te veel bemoeienissen van de (lokale) overheid was? En nu moet ’t stad dit overnemen?

  Het folkfestival was toch vooral een privé-initiatief, gedragen door een vzw. Als de NVA zich geroepen voelt, kunnen ze een vzw oprichten, sponsors en vrijwilligers zoeken en iets op poten zetten. Tijd voor verandering? Wie zei dat ook alweer?

  Problematische situatie van MM? Nogal harde en ondankbare woorden aan de initiatiefnemers van het eerste uur! Die mensen hebben 10 toffe edities verzorgd, en stoppen op een hoogtepunt!

  Gino
  vrijwilliger vanaf het 3de uur (of 3de editie)

 2. De reactie van Dhr Bertin ( voormalig gem raadslid Groen , nu spa-ocmw-raadslid ) begrijp ik niet …
  Zelf heb ik als schepen de subsidie aan het festival opgetrokken tot 5000 euro – moet de stad dit overnemen – ik vrees dat dit niet kan , dat hebben we ook nergens vermeld.
  Wat we wel vragen is dat de stad meedenkt met M’eire M om te zien hoe we op een andere manier deze initiatieven kunnen blijven ondersteunen .
  Misschien kan een nauwere samenwerking met bvb CC Belgica een zomers evenement mogelijk maken -misschien kleinschaliger, en te onderzoeken hoe we eventueel in nieuwe ( overdekte ) locatie binnenkunnen… Ik spreek over hetsucces, en het enthousiasme van de vrijwilligers – hoe kan G dit rijmen met ondankbaarheid van mijn kant…..begrijpe wie kan ! En misschien toch de tekst eerst lezen en ik heb ook geluisterd naar één van de initiatiefnemers van het festival, misschien een advies voor G ?

 3. iedereen is het erover eens dat dit festival moet blijven bestaan onder een of andere vorm — het was bijna altijd een succes en soms al eens wat minder door de regen — maar de formule was goed en zou toch moeten behouden blijven, binnen muren of buiten in tenten
  wat die polemiek hier tussen N-VA en SPa tussen komt doen doet eigenlijk afbreuk aan de goede bedoelingen van de MM organisatie — is MM een door de politiek georganiseerd evenement ? of wordt dit nu de bedoeling ? is SPa de organiserende partij ??? — dus SPa, stop aub met die belachelijke reacties op een goede reactie van N-VA — lees wat er staat en maak er niet je eigen programma van — leer samenwerken, ook met andere partijen, en volg niet teveel het voorbeeld van je enigszins verkrampte kameraden

 4. dan vind ik het zeer spijtig dat je als vrijwilliger, en dus enthousiasteling van dit evenement, geen positieve reactie kan geven op wat Meremans schreef — het leek namelijk iets te veel ongenuanceerd kappen op N-VA (net zoals de SPa trouwens al een tijdje aan’t doen is, een beetje giftig als het ware en dat hoeft niet, dat staat niet) — hopelijk wordt er nu nog naar een oplossing gezocht en ook een gevonden boven alle partijpolitiek heen