Zoek

“Deel van omzetdaling handelaars had kunnen vermeden worden”

Dendermonde – Op de gemeenteraad van vorige week werd definitief beslist met een tijdelijke brug de Franz Courtensstraat en de Werf voor voetgangers en fietsers te verbinden. Oppositiepartij Open Vld is tevreden met het resultaat, maar vindt het tegelijk jammer dat zoveel kostbare tijd is verloren gegaan.

“De voltallige fractie van Open Vld is tevreden dat er gestart kan worden met het plaatsen van een tijdelijke noodbrug. Het is een vraag die aanvankelijk door de handelaars op een informatievergadering in juni 2012 werd gesteld en vanuit de oppositie door Open Vld volmondig werd ondersteund”, laat fractieleider Stijn Pluym weten.

Pluym wijst erop dat het voorstel van de noodbrug ook al op de gemeenteraad van 19 september werd besproken. “Let wel, ik zeg niet dat de meerderheid van slechte wil was ten overstaan van de handelaars, maar het was het financiële plaatje dat de barrière bleek”, aldus Stijn Pluym. Burgemeester Buyse raamde volgens de Open Vld-fractielieder de kostprijs op 125.000 euro.

“Hoewel in de repliek van de burgemeester dit bedrag werd overschat – de raming bedraagt uiteindelijk om en bij de 48.000 euro, inclusief btw, en in de begroting werd 75.000 euro opgenomen – is men toch overstag gegaan en bereid gevonden de betrokken handelaars en Open Vld te volgen in hun standpunt. Het financieel plaatje en de omrijfactor bleken dan toch geen bezwaar meer te zijn.”

Volgens Stijn Pluym had de stad een meer proactieve houding moeten aannemen, “want vooraleer de noodbrug er zal staan, zullen de werken er reeds een half jaar aan de gang zijn.”

Stijn Pluym: “Neem daar bij dat de aanleg van de asfaltweg over de gedempte Dender ook later is gestart – de werken aan de Bogaerdbrug waren toen al begonnen – en we kunnen algemeen besluiten dat een deel van de omzetdaling voor de handelaars vermeden had kunnen worden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie