N-VA Lebbeke pleit voor ondersteuning private kinderopvang

Lebbeke – De Lebbeekse gemeenteraad keurde op 31 januari het toelagereglement voor Lebbeekse kinderopvang goed. N-VA Lebbeke stelde op de vergadering voor om de private initiatieven voor kinderopvang te stimuleren omdat volgens de partij de kinderopvang binnen de gemeente ver beneden het Vlaamse gemiddelde ligt.

Raadslid Nele Bosman becijferde dat per 100 kinderen er in Lebbeke slechts 26,88 opvangplaatsen zijn. Het gemiddelde in Vlaanderen bedraagt 48 plaatsen per 100 kinderen, terwijl de vraag volgens Kind en Gezin geraamd wordt op 62 plaatsen per 100 kinderen.

“Het reglement voor de toelage voor Lebbeekse kinderopvang voorziet dat 80 % van het budget van 25.000 euro gaat naar scholen voor de voor- en naschoolse opvang en dat 20% gaat naar onthaalouders en minicrèches, op basis van het aantal opgevangen kinderen gedurende het afgelopen jaar”, aldus N-VA Lebbeke.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie