Zoek

Dynamic handhaaft zich in superieure afdeling

Lebbeke – In cultureel centrum De Biekorf vond vorig weekend de eerste dag van de Provinciale muziektoernooien 2013 plaats. Hier moeten deelnemende muziekverenigingen om de vier jaar hun bestaande klassering zien te bevestigen.

Dynamic Symphonic Band uit Dendermonde moest zich zien te handhaven in de hoogste categorie, namelijk de superieure afdeling. Na het promoveren naar deze hoogste afdeling 8 jaar geleden, stond men voor de loodzware uitdaging de promotie te bestendigen.

“Naast het eigen keuzewerk ‘Atlantis’ van Thomas Doss was er ook het opgelegde werk ‘Symphonie n° 0’ van de hand van de Zeelse componist Bart Picqueur. Echt een heel mooi werk maar van een zeer moeilijk niveau”, meldt Marik Eeckhaudt.

“Omdat er in december vorig jaar nog werd gestreden voor de nationale titel van Vlamo – met de titel als beloning – kon pas daarna gestart worden met het instuderen van de wedstrijdwerken. Ondanks de kerstvakantie en de beperkte tijd werd keihard gewerkt en intensief gerepeteerd. En het vele en harde werk heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen want de bevestiging in superieure afdeling is er gekomen en zelfs met onderscheiding.”

Het bestuur van Dynamic Symphonic Band en in het bijzonder Geert Baetens, de bevlogen dirigent van dit schitterende orkest, waren achteraf toch zeer tevreden met het resultaat. De klassering was namelijk één van de grote doelen voor 2013.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie