Zoek

Dendermondse scholieren opnieuw op de planken

Dendermonde – Het Dendermonds Scholierentoneel brengt begin april het dolkomisch sprookje ‘De Grote Boze Loezer’ van Mario Galicia in zaal Steenpoort. “Zoals elk jaar maken wij ook dit jaar van de Steenpoort onze thuis tijdens de paasvakantie. De samenstelling van onze spelersgroep is opnieuw uitgebreid en we verwelkomen Fien Daniels en Zoë De Wolf van de Oogappel in Appels en Eli Byl en Nicky De Lathauwer van KAD Dendermonde”, aldus inititiefnemer Ankya Vermeiren. “Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging en deze keer kozen we voor een komisch sprookje waar niet alleen tieners en volwassenen maar ook kinderen kunnen van genieten.”

Er was eens een sprookjesbos hier ver vandaag waar alle sprookjesfiguren vredig naast elkaar leefden. Als op een dag Repelsteeltje over het grote sprookjesboek struikelt valt dit uit elkaar en raken alle pagina’s door elkaar geschud. Van dat moment gaat alles mis. De dwergen van Sneeuwwitje willen niet meer thuis blijven wonen, de grote boze wolf is niet langer meer de schrik van het bos en moeder geit en haar zeven kinderen gaan na een zware storm op zoek naar een nieuw huis. Als iedereen het op het leegstaande peperkoekenhuisje gemunt heeft gaan de poppen aan het dansen. Wie uiteindelijk de nieuwe eigenaar wordt van het peperkoekenhuisje en of Repelsteeltje er in slaagt om het sprookjesboek te herstellen kunnen jullie zelf komen ontdekken. De uitgesproken karakters van alle sprookjesfiguren en alle herkenbare fragmenten uit de oorspronkelijke sprookjes zorgen ervoor dat het publiek zich zeker niet zal vervelen.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april om 20 uur. Een ticket kost 6 euro.

Meer informatie: ankyavermeiren@yahoo.com of 0486 48 48 39.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie