Zoeken

Vlaamse en Waalse leerlingen oefenen samen Frans en Nederlands

Dendermonde – De leerlingen talen van het vijfde jaar aan het Koninklijk Atheneum Dendermonde nemen dit schooljaar voor het eerst deel aan een uitwisselingsproject met het Athenée Royal de Braine-l’Alleud uit Wallonië om Frans en Nederlands te oefenen met leeftijdsgenootjes.

Maandag 22 april ontvangen de leerlingen van het vijfde jaar talen aan het Koninklijk Atheneum Dendermonde een klas uit de Waalse school Athenée Royal de Braine-l’Alleud. De leerlingen uit Dendermonde brachten reeds een bezoek aan Braine-l’Alleud om hun Frans te oefenen. Nu is het de beurt aan de Walen om hun kennis van de Nederlandse taal in de praktijk om te zetten.

’s Morgens worden de leerlingen ontvangen op het KAD met een ontbijt en een quiz waarna ze naar de markt trekken om boodschappen te doen voor de picknick ’s middags. In de namiddag ontvangt de burgemeester hen op het stadhuis. Om de namiddag af te sluiten hebben de leerlingen van het KAD een stadsspel voor hun Waalse genodigden voorbereid waarin communicatieve vaardigheden en culturele informatie op een leerrijke manier verwerkt zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie