Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Dendermondse band doet beroep op publiek om videoclip te financieren

Sint-Gillis – The Father, The Son & The Holy Simon hoeft in Dendermonde al lang geen introductie meer. De band speelde al bijna in elke zaal, café of festival in de omgeving. Het trio plant op dit ogenblik de opname van een videoclip bij het nummer ‘Take My Hand’ en doet een beroep op zijn trouwe fans en muziekliefhebbers om het project te kunnen financieren. De milde schenkers kunnen rekenen op een wederdienst in de vorm van een download, desktop wallpaper, een gesigneerd exemplaar van het nieuwe album, een gitaar- bas- of drumles enzovoort. Het streefdoel is 4.924 dollar (3.800 euro). Daarvan werd op dit moment al 389 dollar (300 euro) ingezameld.

“Een videoclip is een must geworden”

“Toen ik op 17-jarige leeftijd in bands begon te spelen, kon men muziek enkel delen via zelfgekopieerde cassettes. Enige jaren later was het zover en maakten we een echte vinyl langspeler. Het feit dat we als band een plaat uit hadden, was al meteen goed voor vijfentwintig vet betaalde optredens en heel wat aandacht in de pers. Enkel en alleen omdat we een plaat hadden gemaakt konden we ons onderscheiden van andere bands”, vertelt Kurt ‘De Vader’ Van den Bossche.

“Daarna kwamen de DAT cassette, de mini disc, de cd en het mp3-bestand. Het ging verbazend goed vooruit. Het digitale tijdperk veranderde zowat alles in de muziekbusiness. Zich als band laten opmerken door enkel een cd te maken, is al lang niet meer voldoende. De laatste jaren is het maken van videoclips en het verspreiden ervan via de sociale media en allerhande andere platformen een must geworden.”

“Ook kleine bands kunnen nu een videoclip realiseren”

The Father, The Son & The Holy Simon heeft het plan opgevat om een videoclip te maken van zijn “toekomstige wereldhit” Take My Hand.

Kurt Van den Bossche: “Gelukkig krijgen we hier wat hulp van het digitale tijdperk. Het is nu niet langer onmogelijk voor kleine bands om een videoclip te realiseren. We doen beroep op professionals. Het team van Jack in a Box gaat onze geniale ideeën omzetten naar een filmisch hoogstandje.”

“Werken met professionals brengt een zekere gemoedsrust met zich mee, maar, en er is altijd een maar, het maken van een videoclip blijft een kostelijke grap. Daarom zoeken we via crowdfunding fans die The Father, The Son & The Holy Simon willen helpen het project te financieren. Crowdfunding is een manier om een startkapitaal bijeen te krijgen zonder langs de bank of start te passeren. Geniaal! Alle geïnvesteerde euro’s gaan direct naar ons project, zelfs als het vooropgestelde bedrag niet volledig wordt gehaald.”

Voor wat, hoort wat

Iedereen die mee investeert in het project krijgt iets in ruil. “Je hoeft niet zomaar te investeren. We bieden ook heel wat in de plaats. Zo kan je kiezen voor privélessen gitaar,bas of drum, kan je mee als superroadie naar een liveoptreden en alles meemaken achter de schermen, kan je figureren in de clip en kan je zelfs een liveoptreden van de band boeken aan sterk gereduceerde prijs.”

Informatie

Op de site van Indiegogo vind je alle informatie. “Bekijk onze voorstellen en spendeer met gerust gemoed uw maandloon”, grapt Kurt Van den Bossche. “Uw spaargeld op de bank brengt niets meer op. Alles boven de 100.000 euro ben je toch kwijt, dus grijp je kans om The Father, The Son & The Holy Simon te steunen, niet twijfelen maar doen!”

Klik hier voor meer informatie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie