Zoek

Roparunners zullen in Dendermonde opnieuw warm worden onthaald

Dendermonde – Ook dit jaar zal onze stad de deelnemers aan de Roparun warm onthalen. Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Zaterdag 18 mei vertrekt een deel van de Roparunners uit Parijs richting Rotterdam. Het andere deel vertrekt uit Hamburg. Team 83 zal ook dit jaar aan de start verschijnen. Enkele inwoners van Dendermonde maken deel uit van dit team.

Ze hopen op zondag 19 mei tussen 21 en 23 uur onze stad te bereiken. Ze zijn dan ongeveer halfweg naar hun eindbestemming. Om hen aan te moedigen en te steunen zal Dendermonde hen en natuurlijk ook de andere teams, opnieuw een warm onthaal geven op de Vlasmarkt.

De eerste lopers worden rond 20 uur verwacht. De laatsten zullen Dendermonde waarschijnlijk verlaten rond 5 uur op maandagmorgen.

Voor de aankomst van de lopers is er vanaf 17 uur animatie voor groot en klein op de Vlasmarkt. Springkastelen, een duiktank, en enkele sportstanden waar u initiaties kan volgen, zorgen ervoor dat het publiek opgewarmd is als de eerste lopers aankomen.

Schepen van sport Carine Verhelst en de stedelijke sportdienst van Dendermonde zetten samen met de clubs hun schouders onder dit initiatief: Team 83, AC Denderland, Dansateljee, BC Drive, KC Korfbal Appels, FC Juventus Schoonaarde, BBC Grembergen, Duikclub ’t Zeepaardje, Marc Triempont en de Dendermondse schuttersverenigingen, VC Mixed Up, Wushu Instituut, Taekwondo Koryo en DJ Jan Van Gaver.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie