Search

Leenke maakt kans op een reis rond de wereld

Leenke De Donder uit Dendermonde

Sint-Gillis –Leenke De Donder (21) uit Sint-Gillis vertrekt morgen – zondag 28 april – voor een week naar Havana om er ons land, en ook een beetje onze stad, te vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd ‘Havana Club Gap Year’. Onze stadsgenote zal het in de Cubaanse hoofdstad opnemen tegen 18 leeftijdsgenoten uit verschillende delen van de wereld. De inzet is een reis van 12 maanden doorheen 12 landen.

“Ik zag op de Facebookpagina van Havana Club een wedstrijd met als hoofdprijs een reis om de wereld en heb toen een filmpje ingestuurd waarin ik toonde wat ik zou meenemen en zou thuis laten mocht ik winnen. Tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd op de Belgische finale in Brussel”, vertelt Leenke enthousiast.

De leden van de jury, ervaren mensen uit de reis- en filmwereld, waren het unaniem eens. Leenke verdiende de eerste plaats. Haar spontaniteit, haar constante glimlach, haar humor, haar intelligente aanpak gaven volgens de jury de doorslag. “Ik ben gewoon mezelf geweest”, lacht Leenke De Donder. “Het was een enorm spannende avond en we hebben de beste mojito’s gedronken. Nu kan ik echt dromen van die wereldreis. Ik kijk er enorm hard naar uit om naar Havana te gaan en ik ga heel hard mijn best doen om te winnen”. Leenke studeert dit jaar af als bachelor Grafische Vormgeving en heeft nog verdere geen studieplannen. “Zo’n wereldreis zou perfect passen in mijn agenda”, vertelt ze. “Daarna zou ik graag reisjournalistiek gaan studeren of alleszins iets doen met mijn passie voor reizen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie