Lagere school ‘oogappel’ grote winnaar bruggenbouwproject

0

Gisteren vond op de grote markt de prijsuitreiking plaats van het bruggenbouwproject. Ongeveer een maand lang kon je de kunstwerken van enkele duizenden leerlingen bekijken in handelszaken van Dendermonde en Omstreken. De actie werd gisteren afgesloten met een prijsuitreiking waar een honderdtal leerlingen aanwezig waren. De oogappel uit appels was de grote winnaar en mocht twee prijzen mee naar huis nemen waaronder de hoofdprijs.

Het bruggenbouwproject was een groot succes voor Dendermonde. Scholen uit alle dorpen en steden rond Dendermonde hadden deelgenomen aan het project en maakten hun mooiste kunstwerkjes. De inwoners van Dendermonde kregen daarna de kans om hun stem te geven aan het mooiste kunstwerk. Na het zingen van het speciaal gemaakte bruggenlied was het tijd voor de prijsuitreiking. In totaal waren er vier prijzen om weg te geven, de publieksprijs, de meest originele prijs in de categorie 6-9 jaar, de meest originele prijs in de categorie 9-12 jaar en natuurlijk de hoofdprijs. Voor de publieksprijs was er een ex aequo tussen Anaïs en Britt. De meest originele prijs van 6-9 jaar ging naar de basisschool de oogappel uit Appels. Zij kregen maar liefst 5 digitale camera’s in handen. De prijs in de categorie 9-12 jaar ging naar het laar, zij werden de trotse eigenaar van een waardebon van 500 euro. ‘ De leerlingen van het laar waren helemaal overdonderd. Ik denk dat dat het voor de meeste de eerste keer was om het fiere gevoel als echte winnaars te voelen,’ aldus juf Greetje van het laar.


Hoofdprijs

Dan bleef er nog één prijs over om uit te delen en dat was de hoofdprijs. De hoofdprijs was een smartboard en ging uiteraard naar de een van de deelnemende scholen. De oogappel mocht opnieuw juichen want zij gingen ook aan de haal met het smartboard. De leerlingen en leerkrachten waren heel blij met hun overwinning.