Zoek

Louise Willocx wint Junior State of the European Union

Dendermonde – Louise Willocx van het Heilige Maagdcollege in Dendermonde won gisteren met haar lezing ‘Europa zoekt burgers’ de ‘Junior State of the European Union’.

Naar aanleiding van de Dag van Europa (vandaag!) vindt de zogenaamde ‘State of the European Union’ uitgesproken. Dit is een lezing over de Europese integratie door een vooraanstaande Europa-watcher. Dit jaar geeft Gerard Mortier, artistiek directeur van het Teatro Real in Madrid, zijn visie op Europa’s toekomst.

De initiatiefnemers dagen ook elk jaar Vlaamse jongeren uit om een beeld te schetsen van hun ideale Europa, ofwel via een opstel ofwel door middel van een creatief werkstuk. De uitreiking van de prijzen gebeurt in het kader van de ‘State of the European Union’ in het Vlaams Parlement. Bij de drie laureaten voor de ‘Junior State 2013’ zat ook Louise Willocx. Ze haalde het uiteindelijk met haar lezing ‘Europa zoekt burgers’ van twee leeftijdsgenoten.

Lees hier haar voordracht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie