Search

Dendermondse zwaluwen krijgen duwtje in de rug

Appels – Het Regionaal Landschap Schelde Durme zet samen met het stadsbestuur acties op touw om de natuur en het landschap een duwtje in de rug te geven. Zo wordt ook gewerkt rond huis-, boeren-, gier- en oeverzwaluw. Zwaluwen zijn immers een belangrijke indicatorsoort die ons een zicht geven op hoe het met ons leefmilieu gesteld is. In onze streken dreigen zwaluwen echter te verdwijnen. Door het aanbrengen van kunstnesten kunnen huiszwaluwen toch overleven en behoeden we ze zo voor verdwijning.

In Appels werden begin maart door het Regionaal Landschap al een dertigtal kunstnesten bij particulieren voorzien. Op 16 mei worden aan de vrije basisschool De Oogappel aan de Hoofdstraat in Appels acht bijkomende nesten geplaatst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie