Zoek

Opnieuw inzameling taxussnoeisel ten voordele van Kinderkankerfonds

Dendermonde – Ook dit jaar verleent intercommunale Verko opnieuw zijn medewerking aan het project ‘Vergroot de Hoop’. Van 15 juni tot en met 31 augustus kan elke inwoner gratis jong en zuiver taxussnoeisel aanbieden op het containerpark. Per ingezamelde kubieke meter wordt 50 euro geschonken aan het Kinderkankerfonds.

In 2012 was de actie ‘Vergroot de hoop’ een enorm succes, want zowel regionaal als nationaal behaalde de campagne een recordopbrengst. Verko zamelde toen 154,60 kubieke meter snoeisel in, goed voor een bijdrage van 7.730,15 euro aan het totale eindresultaat van 320.000 euro.

“Dit jaar wil Verko nog beter doen! Vandaar dat de burger massaal wordt oproepen om van 15 juni tot 31 augustus 2013 zoveel mogelijk jong en zuiver taxussnoeisel te brengen naar de containerparken in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen. Wie enkel taxussnoeisel aanvoert, dient trouwens geen toegangsgeld te betalen”, Anika Buyst van Verko.

“Het is belangrijk om enkel jong en zuiver taxussnoeisel aan te bieden, want anders is het materiaal niet bruikbaar voor verwerking. De jonge naalden van de venijnboom of taxus baccata bevatten namelijk baccatine, een belangrijk bestanddeel voor de productie van kankerbestrijdende medicijnen tijdens een chemokuur.”

Anika Buyst: “Met jong taxussnoeisel bedoelen we eenjarige scheuten. De lengte van de takken is beperkt tot maximum 30 centimeter. Dikke, bruine, houten takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn niet bruikbaar en kunnen we niet aanvaarden. Het snoeisel dient ook zuiver te zijn en mag dus niet vervuild zijn met dorre bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeisel.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie